Havfruen lander i Kristiansand

2019 blir en historisk høst for Agder. For første gang i Norges historie, får vi en fiberkabel direkte til USA og resten av verden. Kabelen har fått navnet Havfrue, og den lander i Kristiansand.

2019 blir en historisk høst for Agder. For første gang i Norges historie får vi en fiberkabel direkte til USA og resten av verden. Kabelen har fått navnet Havfrue, og den går i land i Kristiansand.

Hva betyr dette for Norge?

Deler av den eksplosivt voksende dataprosesseringen i hele verden kan nå legges hit og benytte ren fornybar vannkraft. De store internasjonale selskapene, med Amazon i spissen, har allerede signert avtale om plass på kabelen.

Digitaliseringen skjer med voldsom fart og Norge vil åpenbart bli et sted å legge datasentre og annen digital industri.

I Norge er vi fornybare og skalerbare. Vi har robust grønn kraft, stabil politisk ledelse, godt utbygd infrastruktur, billig strøm og høy digital kompetanse. Norge er også kjent for å være et enkelt land å gjøre forretninger med. I Norge er vi rett og slett skapt for å gjøre digitaliseringen grønn.

Dette skal feires!

I februar i år la nemlig båten med fiber om bord fra land i New Jersey, USA, med retning mot Norden. Båten kjører nå i 3.5 knop over Atlanteren med den nye fiberkabelen på slep, som legges på bunn på Atlanteren, over 7200 kilometer. 

I disse dager kommer kabelen til land. Da kan Norge for alvor starte posisjoneringen som et digitalt motorrom for verden, og denne milepælen skal vi markere stort med det vi har kalt Havfrue Landing Party!

Arrangørene ønsker samtlige velkommen til markeringen

Bulk Infrastructure, Agder fylkeskommune, Vennesla Kommune, Kristiansand Kommune, Innovasjon Norge, og Sørveiv Tech