Electric Region Agder går LIVE

Fredag 27. september fyltes toppetasjen på Thon Hotel i Arendal. Electric Region Agders nettside skulle lanseres. Fokuset var samhandling og kommunikasjon, og nye prosjekter ble lansert og deltakere invitert inn. Tiden er inne for å gå fra ord til handling. All electric. All renewable.

Fredag 27. september fyltes toppetasjen på Thon Hotel i Arendal. Electric Region Agders nettside skulle lanseres. Fokuset var samhandling og kommunikasjon, og nye prosjekter ble lansert og deltakere invitert inn. Alle prosjektene hadde en ting til felles, og det er å realisere Electric Region Agder - visjonen om det helelektriske samfunn. Tiden er inne for å gå fra ord til handling og stemningen var stor.

Alle krefter må mobiliseres om Electric Region Agder skal bli en realitet, og over hele landsdelen tas det initiativ for å realisere visjonen om et utslippfritt og helelektrisk Agder.

Som en av flere aktører bidrar fylkeskommunen til å realisere Electric Region Agder. Nettsiden er et av bidragene, som skal legge til rette for at selskaper, kommuner og organisasjoner skal finne sammen om felles prosjekter og satsinger.

- For å realisere visjonen om en bærekraftig og helelektrisk region er samarbeid helt avgjørende. Det skal vi legge til rette for. Vi skal koble aktører med felles interesser, og skape de møteplassene som trengs, sier påtroppende fylkesrådmann Tine Sundtoft.

Et prosjekt som har koblet mange aktører er Eyde-klyngen sitt BATMAN prosjekt. Her skal man se på hvordan prosessindustrien kan bidra til en elektrifisering gjennom batterier.

- Batterier er viktig for prosessindustrien fordi batterier er et økende marked og norsk prosessindustri står unikt posisjonert for å produsere og resirkulere materialer som inngår i batteriene. I tillegg vil materialene (og potensielt batteriene) kunne produseres med norsk kortreist fornybar kraft, sier Lars Petter Maltby, leder for Eyde innovation Centre.

Batterier vil også være en sentral del av elektrifisering på havet. På Thon Hotel presenterte også Arendal kommune hvilken rolle de skal ta når båtparken skal elektrifiseres.

- Norske fritidsbåter forurenser mer enn både fiskeflåten og landets ferger til sammen. Det er naturlig at Arendal, med sine båtbyggertradisjoner, hvor «alle» har båt – og som en av landets mest ambisiøse klimakommuner inviterer til en skikkelig innsats. Utslippene kan reduseres og ny grønn næring kan utvikles, det er bra for Arendal og det er bra for verden, sier Ragnhild Hammer, Klima- og miljørådgiver i Arendal kommune.

Vi fikk også høre fra Kristiansand kommune, 07000-taxi, Innoventi, Heftingsdalen som et regionalt senter for sirkulær økonom, og Agder Energi fortalte om pilot prosjektet for havna i Kristiansand. Les mer om deres prosjekter her

Det er masse bevegelse i riktig retning. Har du et prosjekt, som du ønsker å vise frem, og finne partnere til? Da kan du registrere ditt prosjekt HER