AKT fortsetter elektrifiseringen av bussparken

20. januar ble bussflåten i Kristiansandsområdet tilført ytterligere to helelektriske busser. Bussene skal gå på linje 15, Tinnheia-Kvadraturen-Lund-Universitetet. Dermed er tre busslinjer i Kristiansandsområdet helt eller delvis elektrifisert.

Fra og med 1. juli 2018 falt en viktig brikke i AKTs miljøstrategi på plass, da alle bussene i Kristiansandsområdet kjørte på fornybar energi. 5 av de 155 helt nye bussene var helelektriske, og ble satt inn i normal drift ved kontraktsoppstart.

-Vi har opplevd de elektriske bussene som meget driftssikre fra dag én. Teknologien og rekkevidden har vist seg pålitelig og stabil, forteller Regionleder Sør i Boreal Buss AS, Harald Vålandsmyr.

Administrerende direktør i Agder Kollektivtrafikk, Siv Wiken, forteller at en gradvis elektrifisering av bussparken på Agder er en viktig strategi for AKT. – Det er i transportsektoren vi kan hente flest gevinster mot å bli en bærekraftig og elektrisk region. Vi er nå kommet godt i gang, og utviklingen går svært raskt på teknologifronten.

Regionen kan nå vise til 7 helektriske busser i Kristiansand, 1 i Mandal og i andre kvartal 2020 kommer ytterligere 3 i Arendal.

For ytterligere informasjon, kontakt Boreal Buss AS.