Havfrue Landing Party

2019 er et historisk år for digitalisering i Norge. For første gang i Norges historie får vi en fiberkabel direkte til USA og resten av verden. De store internasjonale selskapene med Amazon i spissen, har allerede signert avtaler.

Dette er en av de største begivenhetene innen digitalisering i Norge. Dette betyr at en ny sterkt voksende kraftkrevende industri kan virkelig ta fart, og det på ren fornybar vannkraft. 

Fiberkabelen, direkte til USA og resten av verden, har fått navnet Havfrue og lander Kristiansand.

Hva betyr dette for Norge?

Deler av den eksplosivt voksende dataprosesseringen i hele verden kan nå legges hit og benytte ren fornybar vannkraft. De store internasjonale selskapene, med Amazon i spissen, har allerede signert avtale om plass på kabelen. Digitaliseringen i verden skjer med voldsom fart og Norge vil åpenbart bli et sted å legge datasentre og annen digital industri.

I Norge er vi fornybare, skalerbare, vi har robust grønn kraft, stabil politisk ledelse, godt utbygd infrastruktur, billig strøm, høy digital kompetanse og et sted der det er enkelt å gjøre forretninger. I Norge er vi skapt for å gjøre digitaliseringen grønn. Dette skal vi feire!

I februar i år la båten, med fiber om bord, fra land i New Jersey, USA med retning mot Norden. Båten kjører nå i 3.5 knop over Atlanteren med den nye fiberkabelen på slep som legges på bunn på Atlanteren, over 7200 kilometer. Nå kommer kabelen til land, og Norge kan for alvor starte posisjoneringen som et digitalt motorrom for verden. Denne milepælen skal vi markere stort!

Du er herved invitert på Havfrue Landing Party! Vi sees på Kick i Kristiansand.

Dato og tidspunkt

Dato: 30. okt 2019
Tidspunkt: Kl. 19.30
Tips en venn